lørdag den 18. december 2010

Eksaminer og forventningens glæde

Vancouver, B.C.

Mandag d. 29. november 2010 - Fredag d. 17. december 2010.


20.000 ord er en del..

5 afleveringer på 8 dage. Det var hvad jeg gik møde efter at være vendt hjem fra Las Vegas - hverdagen venter og afleveringerne har desværre ikke skrevet sig selv. Den første uge af december kan beskrives meget nemt: Jeg opholdt mig på biblioteket og kiggede ind i min computerskærm 12-16 timer i døgnet.
Sidste skoledag torsdag d. 2 december og fra den dato og indtil fredag d. 10. december levede jeg i relativ isolation.
To afleveringer i Environmental Politics, én i Geography of Natural Hazards, én i Environmental Sociology og endelig et projekt i GIS (Geographical Informations Systems) var hvad det kunne blive til i de godt 8 dage plus nætter.

Læsesalen kl. 03.00 en hverdag i eksamensperioden. UBC er fyldt med seriøse studerende!

Alt i alt fik jeg skrevet noget der minder om 20.000 ord (omkring 50 sider!?! - tror jeg), men heldigvis lykkedes det at få afleveret alt til tiden.
(Jeg nåede også lige at ønske Jonas tillykke med fødselsdagen d. 9. - gaven havde jeg heldigvis købt i forvejen..) Planlægning, siger jeg bare..
Heldigvis var der da også tid til andet end eksaminer og læsning. Fredag d. 3. december var jeg nede og se Lucia-optog arrangeret af den skandinaviske studenterforening. Af en eller anden årsag skulle det være en fredag og ikke på selve dagen d. 13., men pænt var det da. De sang endda på svensk selvom hovedparten (også af de der sang) helt sikkert ikke havde den fjerneste idé om hvad det betød. Men smukt med lidt skandinavisk islæt - jeg begynder så småt at kunne mærke julens komme.

Den skandinaviske forening arrangerer Lucia.
Alt foregik på svensk - og så var det ellers bare at være tystna, så alle kunne høre den smukke sang.

Årsagen til al den stress og alt det skriveri skyldes at jeg havde været så heldig/uheldig (alt efter hvordan man ser på det) kun at have 2 skriftlige eksaminer og ingen mundtlige, men derimod blev afleveringerne betragtet som min eksamen i 3 af mine fag. Så heldigvis vidste jeg at jeg kun behøvede at arbejde virkelig hårdt i ca. en uge, og at jeg efter det kunne slappe nogenlunde af.. Jeg jeg ikke haft den rolige periode at se frem til, var jeg sgu nok død af stress og overanstrengelse..

Når man sidder og studerer til eksamen er der pludselig tusind andre ting, der også er interessante. Her er det lyssætningen i læsesalen, der har fanget min interesse.

Eksaminer og besøg hjemmefra.. og JULESTEMNING!! Efter at have afleveret de sidste opgaver og fremlagt mit projekt i GIS (som jeg i øvrigt havde lavet sammen med Jeppe) gik jeg en nogenlunde rolig weekend (11.-12. dec.) i møde. Der blev slappet af og læst en smule op på den skriftlige eksamen i GIS jeg skulle til onsdag formiddag.
Jeg ved ikke om I kender det, men når jeg har arbejdet rigtig hårdt i en periode og så slapper af i et par dage er det meget svært at vende tilbage til en højt arbejdspres. Så pludselig var det tirsdag og jeg skulle hente Helge i lufthavnen.
Helge skal være i Whistler sammen med mig i December, Januar og Februar.
Det skal nok blive en dejlig tid..
Næste semester starter allerede 4. januar 2011, men den tid, den sorg.

Vi fejrer at den første omgang eksaminer er overstået med en middag på en vietnamesisk restaurant.
Jeg tager billedet, så brug ikke tid på at prøve at finde mig.


2 eksaminer og en pakket bil..
Onsdag gik jeg til eksamen i GIS, mens fredagen stod på den mest frygtede - spansk. Jeg panik-studerede torsdag aften sammen med en norsk pige fra klassen, og føler da selv at det gik nogenlunde (Ja, altså spansk eksamen - mit forsøg på at charmere norske jenter kunne godt være gået bedre..)
Fredag eftermiddag gik med at pakke værelset sammen til ferien. Eftersom at jeg skal bo i Whistler med Helge har jeg lejet mit værelse ud til min kammerat Mike. Han skal på udveksling til Australien i midten af februar, så det passede fint med at han lige kunne bo i mit værelse i januar, mens jeg alligevel er i Whistler.
Så det meste skulle tømmes ud, så der er plads til Mike's ting også.
Heldigvis har jeg jo en stor bil, så det er ikke noget problem at få det op til Whistler. Alt Helges bagage røg også derind, og efter at have nydt en dejlig norsk/canadisk-julemiddag med et par norske og canadiske piger og drenge rullede vi vognen med Whistler og snevejret lørdag d. 18. december.

Bilen er pakket og parat - Helge er lige ved at tjekke de sidste detaljer..

.. og det kan i høre mere om i næste indlæg, der gerne skulle være oppe snart.

Simon

Ingen kommentarer:

Send en kommentar